Hullebæksæble.

Lokal bornholmsk Sort fra H. Vestle, Hullebæk, Nyker Sogn.

Beskrivelse af Frugten: — Størrelse og Form: stort til meget stort, i normal god Udvikling godt 90 mm bredt, 75 mm højt, fladrundt, Bugen lidt under Midten, den ene Side lidt stærkere udviklet.— Bæger: lukket eller halvåbent, Bladene grønne, dunede, bøjer indad, slår Spidserne lidt udad; Hulen dyb, vid eller middelvid, Ribber små, fine indenfor Randen, brede ned over Frugten; Tværsnit omtrent rundt. — Stilk: kort, tyk; Hulen dyb, vid, grøn, kun med Spor af Rust i Bunden. — Hud: mørk smudsiggul med grønne Flammer, Solsiden og ofte mere er flammet af et mørkt rødt, hvori Striber, dækker omtrent på Solsiden; Punkter fine med mat Hov; vorteagtige Rustpletter træffes på alle Frugter. Kraftig Lugt. Meget fedtet. — Kærnehus: lille, løgformet, Aksen middelvid, Rum små, afrundede opad, but tilspidsede nedad, en brun Kærne i hvert. —Bægerrør: en afrundet tragtagtig Kegle, Tråde dybtstillede, Griffel dybtkløvet, filtet på den kløvede Del. — Kød: svagt gult, meget saftigt, marvet, forfriskende sødt vinagtigt med fin Syre og svagt krydret. — Modningstid: November -hen på Vinteren. — Værd: god Bordfrugt, meget god Salgs- og Køkkenfrugt.

Fig. 408. Hullebæksæble