Kellerupæble.

Dette Æble er tiltrukket af Sognefoged R. Rasmussen i Kellerup ved Sakskøbing. Træet er kraftigt og har båret 3-4 År. Jeg modtog Frugten fra Bedømmelsesudvalget for Tivoliudstillingen.

Beskrivelse af Frugten: Størrelse og Form: næppe middelstor, kort afstumpet kegleformet, Bugen under Midten, den ene Halvdel stærkere udviklet, ligner en lille Cor's pomona. Bæger: stort, lukket eller halvåbent, Bladene fnuggede, bøjer indad og opad; Hulen forholdsvis dyb, snæver, Ribber ret markerede, ulige store, spores blødt ned over Frugten, Tværsnit kantet. Stilk: middellang, ret kraftig, glat; Hulen dyb, vid med ringe eller ingen Rust, ofte med en lille Svulst. Hud: hvidlig grønliggul, senere gul, Solsiden med smuk blodrød Dækfarve fuld af Striber og Flammer; Punkter få med klar Hov. Svag Lugt, men stærkt fedtet. Kærnehus: lille, højtsiddende, fladt løghjerteformet, Aksen kort, vid, Rum små, but afrundet mod begge Ender, Vægge glatte, én stor Kærne i hvert. Bægerrør: en Gryde, Tråde midtstillede, Griffel halvkløvet, håret i Delingsstedet. Kød: hvidt, meget saftigt, vinagtigt, overvejende sødt, godt krydret. Modningstid: sidst i November til noget hen på Vinteren. Værd: meget god Bordfrugt.

 Fig. 425. Kellerupæble.