POST FESTUM
Ellen1.jpg
Ellen Laursen forleden fik hun at vide, at hendes brev først nu var modtaget.
Ellen2.jpg
Det danske postvæsen fandt frem til Leo Laursen i Horsens. Brevet var adresseret til hans forældre

Ellen3.jpgBrevet, der var 28 år undervejs: det er ikke mere medtaget, end at det kan læses.

 

Af STEEN FRIIS       Foto: LENE SØRENSEN5


Brevet begyndte som så mange, andre: »Kære alle«, stod der, men det var nu ikke et helt almindeligt brev, der forleden dumpede ind gennsm brevsprækken hos Leo Laursen i Horsens. Det har været 28 år undervejs.
 

Brevet er dateret den 29. Oktober 1950 og er fra Leo Laursens søster, der fra Indien ville sende en hilsen til forældrene. Forældrene fik aldrig brevet. De døde i henholdsvis 1952 og 1954.
 

Historien bag forsinkelsen er tragisk. Den 3. november 1950 styrtede et indisk fly, Malaba-Princess, ned efter at være fløjet ind i Mont Blanc. Først dagen efter erfarede man ulykken, og franske bjergbestigere begav sig ud i en hylende snestorm for at lede efter maskinen og 48 ombordværende.
 

Først den 9. november 1950 nåede fem alpejægere frem til det forulykkede fly. Dagen før havde de mistet deres leder, René Payot, der var blevet dræbt under en lavine. :

De kraftige snestorme havde dækket det meste af vragresterne, og under sneen fandt man de ombordværende dræbte. Kun nogle postsække var uskadt, men redningsmandskabet overså én postsæk, og det er den, der nu er blevet fundet den 8. juni i år af alpejægerne.
 

Ellen Laursen, 61, leder i dag en kostskole og et gymnasium i Naraipur i Indien, og først forleden erfarede hun at brevet først nu var kommet til Danmark med

28 års forsinkelse.

 

1978