Ringkøbing Pære.

Denne Pære er tiltrukket af Kærne i Halfemserne i forrige Årh. af Blikkenslager Silberg i Ringkøbing.

Beskrivelse af Frugten. — Størrelse og Form: lille, ægpæreformet. — Bæger; åbent, Blade korte, brede, forbundne ved en bred Rand, som de kun hæver sig ubetydeligt, ud over, sidder udenpå Frugten uden Hule. — Stilk; lang, tynd, krum, tykkere næst Frugten, lyst olivenbrun med meget fine Barkporer. —Hud: græsgrøn uden rødt, forandrer sig ikke ved Modningen; Punkter meget fine, tynd, ikke sammen? hængende Rust over det meste af Frugten. — Kærnehus: Aksen snæver, undertiden lukket, Rum forholdsvis store, omtrent tilliggende, Kærner mørkebrune uden kendelig Hage. — Rør: en lille Gryde med kort Kanal. — Kød: hvidt, saftigt, halvsmeltende, sødt vinagtigt, godt krydret. — Modningstid : sidste Halvdel af Oktober. — Værd: ret god Spisepære, som kan have Værd for barskere Egne og lette Jordbundsforhold.

Sorten har den Fejl, at den vil blområdne.

Fig. 526 Ringkøbing Pære.