Ane Grete 

Bornholmsk Sort fra Avlsbruger H. I. Hansen i Nexø.

Beskrivelse af Frugten: —- Størrelse og Form: middelstort, afstumpet kegleformet eller afstumpet ægformet, Bugen under Midten, den ene Side stærkere udviklet. — Bæger: tæt lukket; Hulen middeldyb, middelvid, Ribber små, indenfor Rammen rynkeagtige, lidt mere fremtrædende ned over Frugten; Tværsnit kantet. —— Stilk: kort, kraftig til tyk, kødfuld mest Frugten, glat; Hulen flad, vid, kun med Spor af Rust. —— Hud: gulgrøn, enkeltvis med lidt mørk brunligrød Dækfarve på Solsiden; Punkter ret talrige, fine med bred Hov. God Lugt, fedtet, — Kærnehus: lille, højt Iøgformet, næsten eliptisk i Omkreds, Aksen kort, vid, Rum svagt af rundede opad, tilspidsede nedad, Vægge lidt sprængte, Kærner små, én i hvert Rum. — Bægerrør: en tyk, afrundet Kegle, Tråde midtstillede, Griffel 2/3 kløvet, håret i Delingsstedet. — Kød: hvidt med svagt grønlig Tone, meget saftfuldt; sødt vinagtigt, kalmusagtig krydret, godt. — Modningstid: Oktober, året ud. — Værd: fin lille Bordfrugt, men som har det ydre imod sig. Ligner i Udseende Bodilsæblet (se: Dansk Frugt I, S. 45), som det i visse Måder kan betragtes som en senere moden Udgave af.


Fig. 353. Ane Grete