Kariseæble.

Sorten er modtaget fra daboende Gartner Bedsted i Karise, som skriver: »formentlig Lokalsort«.

Beskrivelse af Frugten: — Størrelse og Form: middelstort, afstumpet kegleformet. Bugen hen mod Stilken, begge Halvdele éns udviklede. — Bæger: halvåbent, Blade grønne, glatte eller svagt dunede, bøjer indad, slår de lange Spidser udad, de mangler ofte; Hulen en flad Skål, Ribber små, indenfor Randen rynkeagtige, mere fremtrædende ned over Frugten, Tværsnit kantet. — Stilk: kort eller middellang, næsten tyk, grøn med brunt, glat; Hulen dyb, middelvid uden eller kun med svage Spor af Rust, grøn på Rustens Plads. — Hud; hvidlig gul med grøn Tone, Solsiden varmere, kun med rød Hov om Punkterne, der er talrige, store med bred Hov, der er grønlig på Skyggesiden. Svag Lugt, stærkt fedtet. — Kærnehus; stort i Omkreds, Aksen vid, Rum snart lukkede, snart åbne, åbner sig lidt spalteformigt, afskåret rundede opad, rundt tilspidsede nedad, Vægge tæt men fint sprængte, Kærner lange, smalle, trinde, bliver hurtigt grå i Luften. — Bægerrør: en Tragt, Tråde højtstillede, Griffel halvkløvet, filtet på den sammenvoksede Del. —Kød:  hvidt, marvet, saftigt, af kraftig god sød Vinsmag. — Modningstid: midt i September til lidt hen i November. — Værd: meget god Bordfrugt.

Fig. 424. Kariseæble.