Louiselundæble.

Har hjemme i samme Have som Ædel Parmain, de 2 Frøtræer står 20 Alen fra hinanden i Kafferister Jensens Have, ca. 20 Alen fra Skanderborg Søbred.

Beskrivelse af Frugten: — Størrelse og Form: stort, ca. 85 mm bredt, 69 mm højt, afstumpet kegleformet, Bug hen mod Stilkenden, bredt afstumpet mod Bægeret, begge Halvdele ens udviklede. - Bæger: stort, lukket, Bladene smalle, uldede, bøjer indad, slår Spidserne tilbage, er vidt adskilte ved Grunden; Hulen middeldyb, middelvid, Ribber flade på Randen, fremtrædende ned over Frugten og lige ind i Stilkhulen; Tværsnit femkantet. — Stilk: middellang, kraftig til tyk, glat; Hulen middelvid, dyb med ubetydelig Rust. —Hud: strågul, Solsiden stænket og stribet af et mørkt rosenrødt; Punkter spredte, fine med mat Hov. Svag Lugt. — Kærnehus: højt løghjerteformet, Aksen godt middelvid, Rum små, tilspidsede opad, rundt eller but tilspidsede nedad, Vægge glatte, én kort, bred. mørkebrun Kærne i hvert. —Bægerrør: en bred, kort Kegle, Tråde dybstillede, Griffel dybtkløvet, glat. — Kød: hvidt, marvet, saftigt, vinagtigt, minder lidt om Cox's pomona, men er lidt syrligere og med ejendommelig bæragtig Aroma. — Modningstid: November, December. —Værd: god Bordfrugt, smuk Handelsfrugt og meget god Køkkenfrugt.

Fig. 440. Louiselundæble.